Aikaisemmin suorakaiteen muotoisen pöydän ääreen on kirkkovaltuustossa istutettu kaksi  valtuutettua. Tänään aloitettiin uusi nelivuotiskausi avarissa merkeissä: kokoonnuttiin "isossa salissa" aikaisempien "pikkusalien" sijaan ja kullakin oli käytössään yksin kahden hengen pöytä. Näin 33 valtuutettua täytti ison salin lähes kokonaan. Tuntui avaralta, toivottavasti tuntuu siltä myös, kun varsinaisia asioita ryhdytään käsittelemään. Istumajärjestys voisi kyllä olla tiiviimpi.

Tunnelma oli toiveikas ja keveä. Kahvilla iloista tutustumista kuin koulussa pitkän loman jälkeen. Istuntosalissa johtavat viranhaltijat istuivat salin perällä ja esittäytyivät. Komea rivi kirkollisen työn asiantuntemusta. Kirkkoherra ja talousjohtaja omilla paikoillaan salin sivussa.

Ikäpresidenttinä ja kunniapuheenjohtajana avasi kokouksen Armi Manninen. Hän johti kokousta siihen asti, kun varsinainen puheenjohtaja Sirpa Rantala oli  valittu jatkamaan jo edellisellä kaudella aloittamaansa tehtävää. Valtuuston varapuheenjohtajaksi valittiin Marko Sivula, toisen kauden valtuutettu mutta puheenjohtajistossa uusi.

Kirkkoneuvostoon valittiin kahdeksan luottamushenkilöjäsentä: kolme keskustasta, kaksi kokoomuksesta sekä demareista, Sanasta Elämään- ryhmästä ja vihreistä yksi kustakin.  Tulin valituksi neljännelle kaudelle varapuheenjohtajaksi. Pidän neuvoston varapuheenjohtajan tehtävästä. Siinä on kokemuksesta hyötyä, mutta  oppii myös uutta. Siinä  voi osallistua asioiden valmisteluun ja edustaa seurakuntaa yhteydenpidossa muiden seurakuntien kanssa.

Paljon kokouksia on takana, innolla silti odotan tulevia kokoontumisia ja asioita. Nöyrä kiitos luottamuksesta!

Sen jälkeen valittiin kolme johtokuntaa: julistus- ja palvelutyö, kasvatus ja kiinteistöpalvelu. Monia uusia kasvoja tuli eri tehtäviin. Neljän vuoden aikana opimme toistemme tavat, itse kullekin tärkeät asiat ja etsimme yhteistä tietä eteenpäin. Kirkossa elämme mielenkiintoista aikaa, työtä riittää.

Valinnat alkujuttuineen oli tehty tunnissa.

Ryhmämme teki aloitteen, että seuraavissa vaaleissa suuri seurakunta jaettaisiin äänestysaluieisiin. Se pidentäisi varsinaisena vaalipäivänä vaalipaikkojen aukioloa per kolme taajamaa Kirkonkylä, Klaukkala ja Rajamäki.

Kokouksen päätteeksi otettiin ryhmäkuva. Järjestäytyminen kuvaa varten osoittautui jälleen yhdeksi ryhmäyttämisen muodoksi.